Training

"Word vrienden met je Innerlijke Criticus"

Hoofd vol zelfkritiek

Je herkent het vast wel. Een stem in je hoofd die je commandeert, afblaft, straft, kleineert en bekritiseert. Deze stem maakt je hard (en misschien zelfs wel liefdeloos) naar jezelf.

Het is de stem die het idee geeft dat het nooit goed genoeg is. Het is de stem die voorkomt dat je jezelf accepteert en waardeert zoals je bent.

Lijf vol Spanning

Deze stem zorgt er ook voor dat je lichaam verkrampt en je niet goed bij je gevoel kunt. Je blijft maar piekeren over van alles en nog wat. Ondertussen raak je steeds meer vervreemd van je gevoel en je intuïtie. En eigenlijk kan je nergens echt meer van genieten. Door de zelfkritiek en afwijzing is er geen ruimte voor speelsheid, vrijheid en zelfs dankbaarheid.

Herkennen & erkennen

De criticus is onderdeel van je denken. Het is goed om te leren een aanval van de criticus te herkennen. Daarmee begint het loskomen van zijn invloed. De volgende stap is erkennen wat eigenlijk het doel is van je criticus. Wat probeert hij eigenlijk te bereiken? Onder een aanval zit vaak een zee aan onwelkome gevoelens.

De training

Tijdens de training ga je een oefenen met het opbouwen van een constructieve relatie met je Innerlijke Criticus.

Kennismaken: Wie is jouw criticus en hoe is deze gevormd?

Herkennen: Hoe herken je een aanval?

Erkennen: Wat is de intentie achter de aanval en welke gevoelens liggen eronder?

Vriendschap sluiten: Hoe kan je op een constructieve manier omgaan met een aanval?

Tijdens de verschillende stappen leer je steeds terug te keren naar de basis van je lijf en de kracht van het lichaamsbewustzijn.

De sessies bevatten de volgende elementen.

Zelfonderzoek via schrijven, spreken en luisteren

Oefeningen voor het vergroten van je lichaamsbewustzijn

Visualisaties

De praktische zaken

Wanneer? Woensdag 2 juni, 16 juni, 30 juni, 14 juli

Hoelaat? 19.30 - 21.00

Waar? Vanuit je chillplek via Zoom

Prijs: € 100 (pilot prijs)

Aanmelden? Stuur een mail met je aanmelding via de meld me aan-button.

Max. 6 deelnemers.


Alle deelnemers van deze ronde krijgen een 1 op 1 sessie bij de training. Online of in de praktijk naar keuze.

Wat anderen over de training zeggen


De grootste les die ik heb meegenomen is de rol van speelsheid in wat ik doe, en hoe het ruimte maken daarvoor van invloed is op mijn inner criticus. Hoe mijn inner kind en inner criticus met elkaar verbonden zijn. Dit is voor mij echt de kers op de taart geweest van waar ik met de coaching en de therapie mee bezig ben geweest. Het missende puzzelstukje zeg maar.

Madyasa Vijber

Ik ontmoette Christina op een moment dat ik erg met mezelf en mijn innerlijke criticus in de knoop zat. Maanden later nodigde ze me uit om hier samen met haar, en andere geweldige vrouwen, in haar cursus mee aan de slag te gaan. Ik had nog nooit een cursus gevolgd die zo erg gefocust is op het lichaam en de oefeningen waren af en toe erg confronterend (dus des te effectief!). Christina haar kalme en warme begeleiding bracht mij dan gelukkig altijd weer terug van mijn gedachten naar mijn gevoel. Ze stelt goede vragen en maakt dat je je op je gemak voelt. De cursus voelde voor mij iets te kort om mijn criticus ook echt te omarmen, maar ik heb haar hierdoor zeker veel beter leren kennen en leren voelen. Ik raad de cursus iedereen aan die zichzelf beter wilt leren kennen en weer verbinding wil maken met het lijf.

Puck

Door de titel van de training voelde ik mij meteen aangesproken, want vrienden kunnen worden met die irritante stemmetjes in mijn hoofd leek me heel fijn. Christina geeft de training met een goede balans tussen theorie en praktische oefeningen, waardoor beide in de juiste context geplaatst worden in zowel je hoofd als je lijf. Haar natuurlijke en rustige manier van begeleiden is heel prettig. Ze zorgt direct voor een veilige sfeer in de groep. Ik heb geleerd waar mijn innerlijke criticus vandaan komt en kan haar sneller herkennen in situaties. Daardoor neemt ze mij niet altijd meer over, maar ben ik er bewuster van geworden dat ze een onderdeel van mij is waar ik soms naar luister en soms ook niet. Door de aandacht te verleggen van mijn hoofd naar mijn lijf voel ik mezelf meer dan wat mijn criticus ervan vindt. En ja, het is gelukt het niet alleen als irritant te zien, maar met een hilarische oefening zelfs met mijn eigen criticus samen in de lach te schieten, zoals je met vrienden doet.

A.P.

"Lijden is daar waar je criticus de leiding heeft"

Christina